Jeg skal gi ut bok på Aschehoug!

Nei, stryk det. VI skal gi ut bok på Aschehoug!

La meg forklare: De siste månedene har jeg vært i flere møter med fine folk på selveste Aschehoug forlag som vil at jeg skal lage en bok for dem om foreldrerollen. Nå er avtale inngått, konseptet klart og jeg skal i gang å skrive bok. Moro!

Men jeg vil ha dere med meg.

For kan ikke 15 mødre (for ikke å si 5000 ) sammen si mer om hva det innebærer å ha barn i dagens Norge enn det jeg som én mamma kan alene? Dere har alltid kloke innspill som gjør temaene jeg tar opp mye mer nyanserte og interessante enn om jeg skulle sittet på en fasit selv.

Så med andre ord: Liker du å skrive? Hadde det ikke vært gøy å gå på Aschehougs hagefest som forfatter?

Og viktigst av alt: Har du noen tanker om hvilke dilemmaer vi må hanskes med som foreldre i dag som er unike for vår generasjon?

Send meg en mail på susannekaluza(at)gmail.com!

Vil du gi ut bok med meg?

En av målsetningene er nettopp å vise fram hvor mange flinke, skriveføre, morsomme, kloke damer som finnes i blogosfæren, så det eneste kriteriet for å være med er at du har din egen blogg. Sjanger bestemmer du selv. Jeg kommer til å lete etter et bredt utvalg i tekstene, både i skrivestil, alder, erfaringsbakgrunn og geografi. (Altfor mange bøker handler kun om livet sett med Oslo-briller!)

Har du sterke meninger eller egne erfaringer om barnehager, vaskehjelp, livet som aleneforelder, perfeksjonspress, ufrivillig barnløshet eller Insta-barn? Tenker du det er andre temaer du heller vil skrive om? Har du bare idéer til temaer, men ingen ambisjoner om å skrive selv? Vil du bidra, men har på stående fot ingen idéer til tema? Kanskje vet du om en blogger eller to du synes er flink og som bør være med?

Send meg en mail på susannekaluza(at)gmail.com!

Sammen kan vi vise fram hvor mange flinke og smarte bloggere vi har her i landet! Vil du være med?

Del…Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest


57 Comments on Jeg skal gi ut bok på Aschehoug!

 1. June
  March 21, 2013 at 8:46 am (4 years ago)

  Så utrolig spennende dette bokprosjektet høres ut!
  Lykke til 🙂

  Reply
  • Susanne Kaluza
   March 21, 2013 at 11:03 am (4 years ago)

   Takk! Jeg er ganske spent selv!

   Reply
 2. Bente
  March 21, 2013 at 8:48 am (4 years ago)

  Spennende – gøy at de har bedt deg gjøre dette. Skal bli morsomt å følge deg videre. Masse lykke til med nytt prosjekt.

  Reply
  • Susanne Kaluza
   March 21, 2013 at 11:04 am (4 years ago)

   Tusen takk!

   Reply
 3. Diaperdivadiary
  March 21, 2013 at 10:05 am (4 years ago)

  Gratulerer med enda en bokutgivelse Susanne!! You rock woman! ..tar meg forøvrig en tur i tankeboksen og ser om det kan ligge noe potensielt bidragsgivende! 😉

  Reply
  • Susanne Kaluza
   March 21, 2013 at 11:08 am (4 years ago)

   JA! Gjør for all del det! Hvilke utfordringer/temaer har du møtt som ikke mammaen din måtte takle? Eventuelt: Som de kunne takle på en helt annen måte? Alt fra første gang tanken om barn slo deg via gravditet møte med sykehus fødsel og morsrolle er aktuelt 🙂

   Reply
 4. Synne
  March 21, 2013 at 10:16 am (4 years ago)

  Gratulerer, det høres skikkelig gøy ut 🙂

  Hadde jeg hatt en blogg( og barn forsåvidt) så hadde jeg gjerne blitt med!!

  Reply
  • Susanne Kaluza
   March 21, 2013 at 11:15 am (4 years ago)

   Lag deg blogg 😀 😀 😉

   Reply
   • Susanne Kaluza
    March 21, 2013 at 11:16 am (4 years ago)

    Og barn ja. Søtten;-)

    Men -det glemte jeg visst å si- kan være aktuelt å ha med en eller to som IKKE har barn ennå, men som har tanker rundt det å få barn sent/tidlig/ufrivillig barnløshet/prøving 🙂

    Dog er det ikke sikkert det er aktuelt for deg, men kan jo være relevant for andre å vite 🙂

    Tusen takk for gratulasjonene forresten! Er første gang jeg gjør noe slikt, så er litt skremt og veldig spent!

    Reply
 5. Suz
  March 21, 2013 at 11:02 am (4 years ago)

  Jeg antar at bloggerne som bidrar vil få vanlig forfatterhonorar?

  Reply
  • Susanne Kaluza
   March 21, 2013 at 11:14 am (4 years ago)

   Alle som bidrar får betalt ja! Det er jo en antologi med mange bidragsytere, så blir -slik jeg har forstått praktis er- en liten engangssum + mer i bonus/royalty over et visst antall solgte eksemplarer. Men man gir ikke ut bok i Norge for pengene akkurat.. 🙂

   Reply
 6. cbjoerke
  March 21, 2013 at 11:39 am (4 years ago)

  Hvis jeg har forstått deg rett: Du skal skrive bok om foreldrerollen og søker 15 eller 5.000 mødre til å skrive om det. Mangler du ikke da en viktig stemme?

  Reply
  • Susanne Kaluza
   March 21, 2013 at 4:59 pm (4 years ago)

   Usikker på om jeg skjønte spørsmålet ditt? Det jeg mente å si var at alle kloke, reflekterte lesere tilsammen har langt flere tanker og ideer om dette temaet enn det jeg kan komme på alene 🙂

   Reply
   • Pia
    March 21, 2013 at 9:45 pm (4 years ago)

    Det er vel 50% av alle foreldre det siktes til;)
    Uansett – kjempespennende prosjekt dette her! Blir spennende å følge med!

    Reply
    • cbjoerke
     March 21, 2013 at 11:17 pm (4 years ago)

     Pia har rett. Er ikke far en viktig del av foreldrerollen?

     Reply
     • Susanne Kaluza
      March 22, 2013 at 11:56 am (4 years ago)

      Selvsagt. Her har jeg bare vært utydelig i innlegget. Det er altså en bok om moderskap. Skrevet av, nettopp, mødre.

      Min opprinnelige tanke var å skrive om foreldrerollen og ha med noen pappabloggere og (selv om det er sørgelig få å velge mellom og vi ønsker høy kvalitet på tekstene i boka), men så mente Aschehoug det var bedre å ha en tydeligere profil på boka og fokusere på hvordan morsrollen har endret seg.

      Men ingenting er hogget i stein. Kommer jeg over noen pappabloggere med glitrende penn og viktige temaer på hjertet skal jeg ikke se bortifra at jeg kan gå en runde til med forlaget.

 7. Mammadamen
  March 21, 2013 at 11:54 am (4 years ago)

  Gratulerer, Susanne! Hurra for deg!

  Dette høre veldig, veldig spennende ut! Gleder meg til å lese boka allerede, og ikke minst følge med på prosjektet underveis. Så håper du blogger om tilblivelsen også:)

  Klem fra Karianne

  Reply
  • Susanne Kaluza
   March 22, 2013 at 11:57 am (4 years ago)

   Takk, Karianne! Dette blir en bok av bloggere så tilblivelsen vil det selvsagt være mulig å følge her underveis. Også håper jeg du vil tenke på om du har en tekst til i magen <3

   Reply
 8. helle aarnes
  March 21, 2013 at 1:49 pm (4 years ago)

  kjære susanne k, grattis med bokprosjekt. Men du: hvis det skal gis ut bok om foreldrerollen – burde du ikke også invitere noen fedre med på dette? Jeg er veldig lei av at det bare er mødres gleder/frustrasjoner/tanker rundt foreldrerollen som belyses. For vi mener vel at foreldreskapet er like mye pappas som mammas?

  Reply
  • Susanne Kaluza
   March 22, 2013 at 12:01 pm (4 years ago)

   Hei igjen Helle,
   bare freudian slip i innlegget. Dette er en bok om morsrollens endring, skrevet av kvinnelige bloggere. Kommer jeg over glitrende pappabloggere som har unike temaer de brenner for å skrive om får vi se om jeg endrer vinkel. Ellers er kanskje farsrollens endring verdt en bok i seg selv? For foreldreskapet er definitivt like mye fars som mors. Derfor er jeg da også alltid tydelig på at dette er en foreldreblogg, ikke en “mammablogg”. Helgetips for barn, anmeldelser av bildebøker, debatter om det er greit å drikke alkohol foran barn eller søskenkrangling er minst like aktuelt for dagens fedre som mødre.

   Vennlig hilsen Susanne

   Reply
 9. Carina
  March 21, 2013 at 2:25 pm (4 years ago)

  Hurra og gratulerer til deg!Dette er spennende;) det kommer snart en mail fra meg altså, skal bare samle tankene litt!;)

  Reply
  • Susanne Kaluza
   March 22, 2013 at 12:01 pm (4 years ago)

   Hurra! Venter spent!

   Reply
 10. VeraValkyria
  March 21, 2013 at 3:45 pm (4 years ago)

  Gratulerer så mye! For ett spennende prosjekt!
  Faller litt under radaren da jeg “kun” er gravid, men har meldt interessen min på blogg.no for blogger om barn/svangerskap.
  Har heldigvis en samboer som også er glad i å skrive, så blir stas å lese hans innlegg i min blogg i ettertid, for meg:)

  Får du med deg fedre på prosjektet ditt?

  Reply
  • Susanne Kaluza
   March 22, 2013 at 12:03 pm (4 years ago)

   Ser jeg har vært utydelig. (Er så vant med å alltid bytte ut “mamma” med “foreldre” for å gjøre bloggen nøytral for lesere av begge kjønn) Boka skal handle om morsrollen. Men om du eller samboeren din har gode tips til temaer er det uansett bare å ta kontakt!

   Reply
   • VeraValkyria
    March 22, 2013 at 12:42 pm (4 years ago)

    Gleder meg uansett til å lese!:D

    Reply
 11. I am Norway
  March 21, 2013 at 3:59 pm (4 years ago)

  Så utrolig spennende. Gratulerer! Du er fantastisk flink!!!

  Reply
  • Susanne Kaluza
   March 22, 2013 at 12:06 pm (4 years ago)

   Tusen takk! Så hyggelig at du synes det <3

   Reply
 12. Gunhild
  March 21, 2013 at 4:01 pm (4 years ago)

  Så spennende! Både med tema og nytt bokprosjekt 🙂 Ja, her kommer jeg til å sende mail… selv om bloggen ikke har vært så aktiv i det siste 😉 Men, liker jo å skrive og har mange tanker rundt det å være forelder. Vi snakkes 🙂

  Reply
  • Susanne Kaluza
   March 22, 2013 at 12:06 pm (4 years ago)

   Så bra! Jeg gleder meg til å lese!

   Reply
 13. Silje
  March 21, 2013 at 4:32 pm (4 years ago)

  Dette er supert, Susanne. Gratulerer!
  Nå skulle jeg ønske jeg var blogger, for her har jeg mye på hjertet.
  Gleder meg til boka 🙂

  Reply
  • Susanne Kaluza
   March 22, 2013 at 12:06 pm (4 years ago)

   Ohlala! Aldri for sent å lage seg blogg 😀 😀

   Reply
 14. Fru Jacobsen
  March 21, 2013 at 5:41 pm (4 years ago)

  Utrolig spennende prosjekt 🙂

  Reply
  • Susanne Kaluza
   March 22, 2013 at 12:07 pm (4 years ago)

   Takk! Jeg krysser fingrene for at vi får til noe bra sammen!

   Reply
 15. Leah
  March 21, 2013 at 5:54 pm (4 years ago)

  Så utrolig gøy! Og så smart å få med mange stemmer, ikke bare en.. Må si jeg ble fristet av å skrive litt, om feks det tabuet om at jeg etter tre år sliter med depresjon og ikke vil være alene med barna..
  Eller samboeren min, en MANN, en PAPPA, som definitivt har skiftet flest bæsjebleier og har stått opp _alle_ nettene… Hahah:)

  Reply
  • Susanne Kaluza
   March 22, 2013 at 12:08 pm (4 years ago)

   Ja! Bli fristet! Send meg mail, Leah! 🙂

   Reply
 16. Johanne Magnus
  March 21, 2013 at 8:45 pm (4 years ago)

  Kult! Jeg vil gjerne bidra! På bloggen min skriver jeg mye om blant annet perfeksjonspress, uglamorøs hverdag og psykisk helse…Dette er tema jeg brenner for:)

  Reply
  • Susanne Kaluza
   March 22, 2013 at 12:09 pm (4 years ago)

   Hurra! Send meg mail! Dette er gode temaer!

   Reply
 17. Vigdis
  March 21, 2013 at 11:06 pm (4 years ago)

  *så gøy, susanne!! du er flink!! dette blir spennende å følge med på. heia deg* klem v

  Reply
  • Susanne Kaluza
   March 22, 2013 at 12:10 pm (4 years ago)

   Tusen takk, Vigdis! Håper du vil tenke på om du har et tema du brenner for i magen også <3

   Reply
 18. Kristin
  March 22, 2013 at 7:36 am (4 years ago)

  Gratulerer!
  Du må få med deg Jona med tyskertøsa bloggen.
  Ho er utrolig flink til å skrive, og har mange spennende synspunkter.
  Liker bloggen din også kjempegodt Susanne, så dette blir nok ei bok jeg vil like å lese:)

  Reply
  • Susanne Kaluza
   March 22, 2013 at 12:16 pm (4 years ago)

   Sant! Jona er kjempeflink! Håper hun har tid og lyst når babytåka har lagt seg <3

   Reply
 19. Klara
  March 22, 2013 at 11:51 am (4 years ago)

  Gratulerer med bokprosjekt! Og så må jeg gi min tilslutning til oppfordringen om å få med noen fedre. Debatten om foreldrerollen er i skrikende behov av noen gode mannsrøster. Finnes det fedre der ute som kan si noe om hvordan menn seg imellom diskuterer foreldreskapet og sine prioriteringer med tanke på jobb, permisjon, tilstedeværelse osv? I de siste ukenes debatt om heltid og deltid og barnas beste har fedrene vært påfallende fraværende. Den offentlige diskursen om foreldrerollen kan ikke fortsatt (nesten) utelukkende være mødrenes diskurs.

  Reply
  • Susanne Kaluza
   March 22, 2013 at 12:18 pm (4 years ago)

   Sant! Nå var jeg bare litt utdyelig her. I en bok om foreldrerollen må absolutt far med. Dette er tenkt som en bok om morsrollen. Dog er jeg åpen for å endre fokus om jeg kommer over nok flinke bloggende fedre. At dette skal være en bok som viser fram alle våre flinke bloggere er det eneste som er ufravikelig 🙂

   Reply
 20. Silje
  March 22, 2013 at 2:44 pm (4 years ago)

  Så spennende tema!
  Har akkurat blitt mamma og har måttet si opp en jobb fordi familielivet ikke passer inn med dagens krav til mammaer (og pga dårlig samvittighet).
  Syns selv det er vanskelig å kombinere jobb og familieliv men i dag må jo begge begge foreldrene har fast jobb for å få råd til hus og hjem.
  Før i tiden hadde folk mer i boliglån enn i dag og mammen var som regel hjemmeværende. Hvordan har dette skjedd?
  Syns kvinnerollen i dag er vanskelig. Er vi mammaer eller er vi karrierekvinner? Og hva vil vi egentlig være? Kan vi velge dette selv?

  Reply
 21. Annette
  March 22, 2013 at 4:12 pm (4 years ago)

  SÅÅ spennende! Gratulerer 🙂 For et flott prosjekt.

  Reply
 22. Janne
  March 22, 2013 at 11:56 pm (4 years ago)

  Oi! Gratulera! Interessant. Kanskje eg kan bidra:) Har slutta å blogga, men kanskje nettopp bakgrunnen for da e noko å skriva om?

  Reply
 23. molar85.blogspot.no
  March 24, 2013 at 9:09 pm (4 years ago)

  Hei. Spennende prosjekt du er i gang med!! Jeg vil absolutt bidra hvis jeg kan få mulighet til det 🙂 Du kan jo ta en titt på bloggen min.. Skriver om morsrollen, det å miste et barn og veien videre.
  Ha en fin fin påske 🙂

  Reply
  • Susanne Kaluza
   March 31, 2013 at 9:10 pm (4 years ago)

   Takk! Jeg skal sjekke den ut! Men send meg gjerne en mail og 🙂

   Reply
  • Susanne Kaluza
   March 31, 2013 at 9:10 pm (4 years ago)

   Takk for gode innspill, Stine!

   Reply
   • Stine
    April 1, 2013 at 5:12 pm (4 years ago)

    Ingen problem 🙂

    Jeg har mye erfaringer iforhold til det å leve med barn og psykisk sykdom, og de valgene man må ta i forhold til det. 🙂

    Reply
 24. Line
  March 30, 2013 at 10:39 pm (4 years ago)

  Hei Susanne

  Gratulerer så mye med et utrolig spennende bokprosjekt. Jeg kjenner engasjementet nesten bobler over bare ved tanken på temaet. Faktisk så mye at jeg endelig fikk opprettet bloggen jeg har gått med i tankene så lenge. Har du plukket ut alle bloggerne/temaene enda, eller kan jeg sende deg en mail i løpet av de neste par dagene?

  God påskeaften:-)

  Reply
  • Susanne Kaluza
   March 31, 2013 at 9:11 pm (4 years ago)

   Takk! Jeg sitter fortsatt og leser og gjør første sortering, så for all del send meg en mail 😀

   Reply
   • Line
    April 1, 2013 at 9:44 pm (4 years ago)

    Da får du en mail av meg i morgen formiddag

    🙂

    Reply
 25. Beate
  April 2, 2013 at 8:45 pm (4 years ago)

  Så spennende prosjekt! Gratulerer 🙂 Jeg ble faktisk inspirert av deg og dette innlegget til å starte opp en blogg om min situasjon som nybakt mamma for første gang i en alder av 41 år. Jeg er en av de som trodde jeg ikke kunne få barn på grunn av en hormonsykdom, men etter at jeg tok en gastric bypass-operasjon så ble jeg gravid, gitt! Jeg har forsøkt å lete overalt etter litteratur (både på nett og i bokform) om slankeoperasjon og graviditet, men fant utrolig lite om emnet. Jeg tror jeg må sende deg en mail og foreslå dette som et tema i boka di 🙂

  Reply

2Pingbacks & Trackbacks on Jeg skal gi ut bok på Aschehoug!

 1. […] AKTIVITETER « Jeg skal gi ut bok på Aschehoug! […]

 2. […] dag sitter jeg syltet ned i bokjobbing. Deadline for Aschehougboka jeg lager sammen med andre flinke bloggere kryper faretruende nær. Det er moro å redigere andres tekster, men den virkelige oppturen i dag […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *