Mine bøker

Vi har alle vært der. Stått og stirret inn i et tomt kjøleskap og tenkt: Hva i alle dager skal jeg lage til middag i dag? Uansett hvor glad du er i å lage mat, finnes det dager hvor du bare er nødt til å hive sammen noe på rekordtid. Hva gjør du hvis du allikevel har lyst på noe godt? Svaret finner du i Juksekokeboka som er laget av tidligere matjournalist og blogger Susanne Kaluza i samarbeid med fotograf Mette Møller.

Sammen har de samlet de kjappeste triksene og de lureste snarveiene til enkle og smakfulle middager -enten du er enten du er i en hektisk småbarnsfase, student eller bare har altfor mye annet du har lyst til å gjøre!

 “I boks -Den lille matpakkeboka” av Susanne Kaluza og Agnete Brun er Norges mest solgte matpakkebok, og havnet på førsteplass på den offisielle norske bestselgerlista. Boka inneholder bortimot 50 oppskrifter på sunne, morsomme, kjappe nistepakker. I tillegg er “I Boks” stappfull av ideer og inspirasjon til dager der du har ekstra dårlig tid, gode nettadresser, holdbarhetsråd og mye mye mer.

Skjermbilde 2012-08-31 kl. 18.49.40 Mammarådet kom ut på Aschehoug våren 2014, og er en antologi der alle landets kvinnelige bloggere ble invitert til til å bidra med sine refleksjoner rundt det å være mamma i dag. 16 av de over 100 forslagene som kom inn, er samlet mellom disse permene. Forfatterne er fra 24 til 49 år, og temaene de tar opp spenner fra 3D-ultralyd, babysjokk, dagens øyhoppende besteforeldregenerasjon og følelsen av å ikke strekke til i flommen av motstridene ekspertråd.

Mammarådet er ment som en trøst til alle vordende eller nybakte mammaer der ute. Da Klassekampen anmeldte boka skrev de:  “Her er morsomme og selvironiske runder rundt «husmoreriet», «lykkeboblen» og barseltårene. Og her er dramatiske erfaringer, med graviditetsvansker, eneforeldreskap”, og mente den inneholdt “gjennomtenkte, kloke og rørende bidrag”.

IMG_7594

22 Comments on Mine bøker

 1. Linda
  June 26, 2012 at 9:02 pm (4 years ago)

  Gleder meg 🙂 Da skal det bli niste til Ole 😉

  Reply
  • susannekaluza
   June 27, 2012 at 5:18 am (4 years ago)

   Så bra! Så snill du er som lager niste til mannen din 😀

   Reply
 2. Vesle Serena
  July 20, 2012 at 8:56 am (4 years ago)

  Denne vil jeg gjerne ha. Og matboksen også!

  Reply
  • susannekaluza
   July 26, 2012 at 8:18 am (4 years ago)

   Hurra! Digger Easy Lunchbox. Perfekt for barn som får ett måltid i barnehagen, eller bare ut på tur. Billig er den og 😀

   Reply
 3. Hege G. Hansen
  August 10, 2012 at 10:26 am (4 years ago)

  Hvor mye koster det å gi ut bok? vil gi ut selvbiografi, men finner ingen steder på nettet hvor det står hva det koster:(

  Reply
  • susannekaluza
   August 10, 2012 at 6:25 pm (4 years ago)

   Hei,
   hvis du får et forlag til å gi ut boka di koster det ingenting. Nåløyet er trangt, men det er vell verdt å forsøke. Se på liknende bøker du liker (selvbiografier i ditt tilfelle) og kontakt de samme forlagene. Får du ikke napp hos noe forlag finnes det flere muligheter å gi ut boka selv (google “gi ut sin egen bok”, men da må du forvente at salget blir ganske lavt. Rik blir man ikke av å gi ut bok i Norge uansett (men det er gøy da!)
   Ønsker deg uansett lykke til!
   Mange klemmer fra Susanne

   Reply
 4. Hege G. Hansen
  August 10, 2012 at 6:28 pm (4 years ago)

  tusen takk for svar:) setter stor pris på det!

  Reply
 5. Lise von Krogh
  August 12, 2012 at 7:41 pm (4 years ago)

  Gratulerer med boka. Den blir nok en hit i bokhandelen! Gleder meg til å se den.

  Reply
  • susannekaluza
   August 13, 2012 at 8:33 am (4 years ago)

   Tusen takk, Lise! Krysser fingrene for det!

   Reply
 6. Bjørg
  August 16, 2012 at 8:01 am (4 years ago)

  Elsket slike kreative ideer at til og meg jeg mestrer det!! Takk!

  Reply
  • susannekaluza
   August 17, 2012 at 7:31 am (4 years ago)

   Så hyggelig å høre Bjørg! Selv takk!

   Reply
 7. Bjørg
  August 16, 2012 at 4:21 pm (4 years ago)

  Er det mulig at kanskje du signerer en bok, jeg får kontonummer og du sender til en niese av meg?
  🙂

  Reply
  • susannekaluza
   August 17, 2012 at 7:33 am (4 years ago)

   Jepp! Men det kan hende vi kan få det til lettere. Bor du eller din niese i Østlandsområdet? Jeg skal nemlig ut på boksigneringsturne. Selv om du ikke kan være der på selve dagen, vil jeg signere opp en god bunke bøker som blir liggende i butikken også etterpå. Her er datoene:
   Strømmen Storsenter, lørdag 18. august, klokken 14.
   Lørdag 25. august Tannum på Karl Johan, klokken 13.
   og torsdag 30. august Norli Drammen fra 15-17.

   Reply
 8. inger marie halvorsen
  August 17, 2012 at 6:00 pm (4 years ago)

  hei!
  hvor får jeg kjøpt det sette med 4 bokser( Easy Lunchbox)??
  takk for supre tips til mine kresene barn :):)

  Reply
  • susannekaluza
   August 19, 2012 at 5:47 pm (4 years ago)

   Easy Lunchbox får du tak i på f.eks Amazon.co.uk Kommer som oftest under tollgrensa på 200 kroner, desverre blir frakt ganske dyrt. Totalen lander på ca 400 inkl frakt for 4 bokser, noe som jo egentlig ikke er så ille.

   Reply
 9. Mamma
  August 18, 2012 at 6:19 pm (4 years ago)

  Den øverste er kanskje en Easy Lunchbox, men de andre med farger er Laptop Lunchbox. De er ikke så billige, men vel verd pengene. Jeg elsker min, ettersom jeg er matpakkehater. Men nå kan jeg ha med friske grønnsaker, smøre brød når jeg skal ha det etc. Boksene finnes her feks
  http://www.alexi.no/laptop-lunch-box-sett-med-veske.html. Jeg kjøpte i tillegg denne https://rafens.no/produkter/hostbarn/bento_buddies_berry_tilbehor_matboks som er bedre egnet for salat.

  Reply
  • susannekaluza
   August 19, 2012 at 5:47 pm (4 years ago)

   Takk for godt svar! Tar litt tid før jeg kommer gjennom alt om dagen, så helt gull å ha observante lesere som deg som kan “avlaste” litt 🙂

   Reply
 10. lisa marie
  August 18, 2012 at 7:47 pm (4 years ago)

  Hei jeg har veldig lyst til å lage slike nistepakker til barna mine,men hvor får jeg bestilt utstyrene “kutterne” og egge formene m.m?? Skal kjøpe boken din så fort jeg finner den 🙂

  Reply
  • susannekaluza
   August 19, 2012 at 5:48 pm (4 years ago)

   Casabento.com er min favoritt. Søk på vegetable cutters eller egg moulds 🙂

   Reply
 11. Monika
  August 19, 2012 at 4:51 pm (4 years ago)

  Nå venter jeg på to stk Laptop lunchboxer til barna og jeg skal straks få kjøpt boka di. Jeg gleder meg virkelig til å få matpakkeinspirasjon! Men det aller beste er at sønnen min på åtte år (med aspergers syndrom og ganske kresen) er kjempeivrig og gleder seg minst like mye som meg! I tre år nå har han stort sett spist brød med samme pålegg hver eneste dag, men etter å ha sett matpakkebildene på bloggen din vil han ha både grønnsaker, druer og annet som han ellers aldri ville hatt med på skolen! 😀 Jeg er så glad så jeg måtte bare skrive det her! 😉

  Reply
  • susannekaluza
   August 19, 2012 at 5:51 pm (4 years ago)

   Wow! Nå ble jeg utrolig glad og ydmyk! Det må være den hyggeligste kommentaren jeg noensinne har fått. Veldig glad for å høre at boka mi kan bidra på den måten. Tusen takk for at du lyste opp hele dagen og uka mi! Mange klemmer fra Susanne

   Reply
 12. Siri
  September 25, 2012 at 7:33 am (4 years ago)

  Hei,
  jeg lurer veldig på hva du gjør med all maten som blir til overs når man stikker ut figurer av feks. brødskiva på den måten?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *