Gode norske app-er for barn

Det kommer stadig flere app-er rettet mot barn og det er vanskelig å ha oversikt og vite hva som er bra. Her er 3 gode, norske app-er vi elsker hjemme hos oss:

Dragonbox lærer barna matte med en dyp forståelse av hvordan barn lærer kombinert med lekne bilder av monstre.

Dragonbox – er en revolusjonerende app utviklet av en lærer på Elvebakken videregående skole, og allerede lastet ned over 100 000 ganger etter at den ble sluppet på app-store i fjor.

Her lanseres konseptet “brøkregning”. I løpet av spillet feier man gjennom avansert storskole og ungdomsskolematte!

Og det er jammen ikke rart. Dragonbox lærer nemlig spillerne avanserte algebra-prinsipper, men på en leken måte som barna faktisk forstår. Spillet brukes på elever fra 5. til 10. klasse, men er så intuitivt og gradvis bygd opp at selv de minste barna får det til. Datteren min er helt hekta, og det er så gøy å se hvordan hun leker seg gjennom likningene, uten å ha noen anelse om at hun snik-lærer avansert matematikk.

Gjenstår ennå å begynne på skolen og lære pluss og minus, men algebra? Går som en lek!

I begynnelsen handler det bare om å få en mystisk boks (x-en) stående alene på den ene siden av streken (= tegnet). I stedetfor tall bruker spillet kort med bilde av monstre, drager og snegler på.

Og med det var enda et nivå fullført!

Barna lærer for eksempel hvordan negativ nuller ut positiv (+ og – illustrert med monstre om dagen og om natta) og kobler etterhvert på mer avanserte begreper som gangetegn og brøkstreker,-uten at barna ramler av! De tror fortsatt de bare spiller et morsomt spill!

Mummi -Let og finn Dette er en interaktiv bok for de aller, aller minste barna. I tillegg til å få en søt, liten fortelling om Mummitrollet lest høyt av fortellerstemmen kan barna også være med å lete etter ting underveis.

Lillebror finner veska til Mummimamma under bordet.

Hvor er fløyta til Mummitrollet? Lillebror koser seg med å trykke rundt på bildet, løfte på hatten til Snusmumrikken, bøye sivet til side eller lete gjennom buskaset til han finner det.

Er fløyta under hatten? Neeei.

Peter Pan-et eventyr for barn For de eldre barna har det lille norske forlaget Propell laget mange fine lydbøker. Favoritten til datteren min om dagen er Peter Pan og Den stygge Andungen.

Magiske illustrasjoner.

I tillegg til nydelige illustrasjoner har bøkene også fine spill som puslespill, memo og quiz.

Puslespill med bokens tema.

Men den morsomste effekten er at du kan ta opp din egen stemme når du leser høyt. Stor stas å ha pappas, eller for lesestartere: seg selv som fortellerstemme! Bakgrunnsmusikk og lydeffekter blir lagt på automatisk slik at resultatet høres proft og kult ut.

Hvilke app-er er populære hjemme hos dere om dagen?

Gøy å ha pappas fortellerstemme på boka!

 

Del…Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest


9 Comments on Gode norske app-er for barn

 1. Anders
  May 16, 2013 at 10:24 am (3 years ago)

  Peter Pan er helt klart den beste appen av disse.

  Reply
  • Susanne Kaluza
   May 20, 2013 at 10:17 am (3 years ago)

   Vi er også fan av den 🙂 Men du burde virkelig teste de andre og, om du ikke har gjort det allerede?

   Reply
 2. Elin
  May 16, 2013 at 1:33 pm (3 years ago)

  Her er Angelinas verden populær. http://www.angelinasverden.no/ begrepsforståelse og dyrelyder gjør dette til en morsom app for de minste. 🙂 også er den jammenmeigitt gratis! 🙂

  Reply
  • Susanne Kaluza
   May 20, 2013 at 10:18 am (3 years ago)

   Den hadde jeg ikke sett før! Tusen takk for topp tips!

   Reply
 3. Gro Berg
  May 20, 2013 at 10:30 pm (3 years ago)

  My play home er og et fint spill for bhg-barn. Spesielt de som strever med språk, mange begreper å lære i en familie og i et hus. Fine tegninger og folka gjør noen morsomme ting.

  Reply
 4. Siril
  August 16, 2013 at 3:28 pm (3 years ago)

  Mange fine tips, men disse passer bare til apple? Noen som har tips til gode apper for android?

  Reply

1Pingbacks & Trackbacks on Gode norske app-er for barn

 1. […] er fint å ha noen nye og engasjerende spill på iPad’en eller telefonen. Nå om dagen står Dragonbox høyt i kurs. Et annet mattespill barna liker er Hungry Fish, der barna lærer pluss og minus […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *